MAI-ONA Usurbilen egindako sagardoa zen, eta Gernikako Don Tello kaleko bigarrenean kokatutako Mavi-ren ultramarinos dendan saldu zen noizbait.
Proiektu bat sortzerakoan izena bilatzea ez da lan erraza. Izen ezberdinen artean, mahaia hitza erabiltzea gure aukeretako bat zen. 2012ko urriaren erdi aldean, orandik izena erabaki barik, lokaleko giltzak jaso eta hustutzeko lanetan geundela kutxa hau aurkitu genuen. Momentu erabakigarria izan zen proiektuari izena emateko: MAI-ONA.
Baloreak
Maria
Maria Agirre naiz, donostiarra naiz eta gehienetan dendan ikusiko duzuen aurpegia izango naiz. Limoi, aza, kontserba, ardo eta gazta artean. Txarkuteriaren mundua gehiago ezagutzen eta ikasten. Zuen gustuak ezagutzen, eta aukeratzen ditudan produktu kuttunei buruz hitz egiten; ekoizle berriak bilatzen, huts egiten eta berrikasten. Hau da nere pasioa, jaten dugunaren atzean dagoena ezagutzea. Zerk egiten duen gazta on bat on, zer egiten zaio mahats zukuari ardo bihurtzeko, egunero edaten dugun kafeak katilura iritsi baino lehen egindako ibilbidea ezagutzea, tostada gainean jartzen dudan mermeladaren egilearen aurpegiak.
35 urte ditut eta lanbide desberdinak edukitzeko aukera izan dut. Enpresaritza ikasi nuen, eta kultur kudeaketan espezializatu Belgikan. Harrezkero, zinema jaialdietan eta hainbat kultur proiektutan lan egin izan dut. Urteak aurrera egin ahala, gastronomiarekiko zaletasuna areagotu egin zait, eta ikasteari ekin nion beti ere lanean: sukaldean, zerbitzatzen, kudeaketan, ardoekin lanean (Donostiako Gerald’s-en, Getariako Elkanon, La Légende-en Bearn-en) … eta beti izan dut zerbait propioa sortzeko gogoa.
Esperientzia horiek denek eraman naute Mai-ona sortzera. Esperientziek eta mahai onak osatzeko daukadan pasioak. Nere denbora librean produktuak bilatzea gustatzen zait, errezeta liburuak begiratzea, brokanteetan plater politak bilatzea, lorei eta sendabelarrei buruz ikastea. Mahai politak osatu eta gonbidatuak gustura sentiaraztea, hori ere nere pasioa da.